pexels-pixabay-355952.jpg

FAQ

Vraag wat je wil begrijpen

VAKANTIE IN HET WIELENHUISJE 

Wat is het Wielenhuisje?

Kan ik ontbijten in het Wielenhuisje?

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

Met hoeveel personen kunnen we in het Wielenhuisje?

Welke wegen leiden naar het Wielenhuisje?

Hoe geraak ik in het Wielenhuisje?

Kan ik iemand verrassen met een cadeaubon?

Welke maatregelen worden er getroffen betreffende Corona?

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Mogen kinderen mee op reis?

Mogen huisdieren mee?

Mag er gerookt worden in het Wielenhuisje?

Kan ik ook 1 nacht verblijven in het Wielenhuisje?

Wat is inbegrepen in de prijs?

Kan ik op internet?

Kan ik een elektrische fiets huren?

Hoe kan ik betalen?

Kan ik annuleren?

Wie kan ik bereiken?

TALK-TIME (gesprekken tijdens of na het verblijf)

Voor wie is Talk-time?

Waarom werkt Talk-time?

Wat is het Me&We-book?

Wat is het Me&We Moments stappenplan?

Wat is het verloop van Talk-time en hoeveel gesprekken heb ik nodig?

Wat krijg ik om de gesprekken mee te ondersteunen?

Waarom kan je me vertrouwen? 

Ben jij psycholoog of therapeut?

Wat moet ik delen?

We zijn samen op vakantie, maar ik ben de enige die Talk-time wil boeken. Kan dat?

Waar gaan de gesprekken door?

Hoelang duren de gesprekken en wanneer kunnen ze gevoerd worden?

Zijn meerdere gesprekken per dag mogelijk?

Wat als er iets tussenkomt en we kunnen niet alle gesprekken voeren tijdens de vakantie?

Hoe boek ik Talk-time?

Hoe ga ik verder na de gesprekken?

Wat is e-Talk-time?

Wat is de investering voor (e)Talk-time?

ME&WEETJES

Wat zijn Me&Weetjes?

Krijg ik tijdens mijn vakantie Me&Weetjes?

Wanneer vul ik ze in?

Kan ik Me&Weetjes kopen of cadeau doen?

PRAATPOT

Wat is een Praatpot?

Hoe gebruik ik de Praatpot?

Kan ik zo'n Praatpot kopen?

Online%20Shopping_edited.jpg
 

VAKANTIE IN HET WIELENHUISJE

Wat is het Wielenhuisje?
Het Wielenhuisje is een spiksplinternieuw (2021) vakantiehuisje type woonwagen. Het is ingericht met veel liefde en de nodige luxe om jou een fantastische vakantiebeleving te bezorgen. Het is gelegen in het groenste snoepje van Vlaanderen waar je volop kan genieten van de natuur. In het centrum van Wiemesmeer in een groene privétuin kan je de voordelen van vakantie in de dorpskern combineren met ontspanning in een uniek vakantieverbljif. We verwelkomen je graag!  

Kan ik ontbijten in het Wielenhuisje?
Eet 's morgens een ontbijt of laat je verwennen door een luxe-ontbijt geleverd aan het Wielenhuisje. Klik hier voor meer info.

 
 
 

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

Op de dag van aankomst verwelkomen we je graag vanaf 16u. Je kan contactloos inchecken tot 22u of we ontvangen je persoonlijk op een afgesproken uur. 

Neem op de dag van vertrek nog de tijd voor een rustig ontbijt. Zodra jij om 11u de deur achter je dichttrekt, kunnen wij aan de slag zodat ook de volgende gasten in een kraaknet Wielenhuisje aan hun vakantie kunnen beginnen. 

 

 

 

Met hoeveel personen kunnen we in het Wielenhuisje?

Rust, ontspanning en tijd voor jezelf en elkaar staan centraal in het Wielenhuisje. Daarom gaan we voor maximum twee personen waarvan minstens 1 volwassene. (kinderen vanaf 16 jaar). 

 

Welke wegen leiden naar het Wielenhuisje?

Auto

Neem afrit 32 op de E314 (Leuven-Aken) en houd op de afrit links aan. Als je vanuit Nederland komt, houd je rechts aan op afrit 32. Voor de lichten draai je rechtsaf naar de Wiemesmeerstraat. Drie kilometer verder kom je in het centrum van Wiemesmeer terecht. Me&We ligt tegenover de kerk. Je ziet het logo van Me&We op een grijze poort aan je rechterkant. Volg de pijltjes "Inrit Me&We" en geniet van een ontspannende vakantie in het Wielenhuisje. Welkom!

 

Vanuit Luik neem je afrit 31 en houd rechts aan bij de splitsing. Volg de borden Maastricht/Bilzen/N700. Ga bij de rotonde rechtdoor richting Abbendaal. Ga aan de lichten naar rechts richting Munsterbilzen. Volg de N730 steeds rechtdoor (6 ronde punten en brug over het kanaal) tot aan de kerk van Wiemesmeer. Aan je linkerkant tegenover de kerk zie je een grijze poort met het logo van Me&We.

 

Openbaar vervoer

Neem de trein naar station Genk en kom met de G7 (Genk-Zutendaal) in een kwartiertje tot vlak voor de deur (halte Wiemesmeer Kerk). Vanuit Station Maastricht neem je de Belgische buslijn 45 naar Hasselt. Stap in Station Genk over op de G7 (Genk-Zutendaal).

 

Fiets

Tussen knooppunt 534 en 535 (tegenover de Sint-Jozefskerk in Wiemesmeer/Zutendaal).

Hoe geraak ik in het Wielenhuisje?

Bij aankomst kan je de poort openen met de code die je de dag voordien toegestuurd krijgt. Je kan meteen binnenrijden en je auto parkeren. Om 16u, kan je de sleutel vinden in het sleutelkastje. Welkom! 

Je vindt op de tafel een infoboekje met uitleg over activiteiten in de omgeving, contactgegevens van de eetgelegenheden in de buurt, alle info over het Wielenhuisje en alle nodige telefoonnummers. Wanneer je nog vragen hebt of een persoonlijke ontvangst wenst, kan je me contacteren.

Kan ik iemand verrassen met een cadeaubon?

Ja, je kan bij Me&We een cadeaubon kopen. Koop er (binnenkort) eentje op de website of neem contact op om een persoonlijke cadeaubon op maat te maken. Wij maken er iets moois van en zorgen voor een verrassing erbij zodat het genieten meteen kan beginnen.

Welke maatregelen worden er getroffen betreffende Corona?

Je vakantieplekje is privé en er komen geen andere mensen. Wanneer je een persoonlijke ontvangst wenst, worden de veiligheidsregels strikt toegepast. De eigen toegangspoort met tuin is alleen voor jou. Wij maken na elke wissel intensief schoon en ontsmetten en verluchten alle ruimtes. Neem de sleutel uit het sleutelkastje en check veilig in. Betalen doe je vooraf dus alles kan contactloos. Heb je nog bijkomende vragen? Bel of mail ons!

 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Vanaf 16u op de dag van aankomst tot 11u op de dag van vertrek mag je auto geparkeerd worden op de parking van het Wielenhuisje. Zo staat hij dichtbij en veilig in de afgesloten tuin. Voor of na deze uren kan je de auto 100 meter verder parkeren op de Postesstraat. 

Mogen kinderen mee op reis?

Me&We biedt vakanties voor maximaal twee personen. Je kan als volwassene dus terecht met 1 kind.  Me&We richt zich vooral op volwassenen die op zoek zijn naar rust, Me-time en We-time. Talk-time biedt partners de kans om te kiezen voor unieke Relatievakanties. 

 

Mogen huisdieren mee?

Neen, we hebben ervoor gekozen geen huisdieren toe te staan in en rond het Wielenhuisje. 

Mag er gerookt worden in het Wielenhuisje?

Neen, er kan wel gerookt worden op het terras of in de tuin.

 

Kan ik ook 1 nacht verblijven in het Wielenhuisje?

Neen, pas vanaf 2 nachten kan je terecht in het Wielenhuisje. 

Wat is inbegrepen in de prijs?

Op deze pagina vind je wat inclusief is.

Kan ik op internet?

Ja, er is gratis wifi voorzien.

Kan ik een elektrische fiets huren?

Ja! Contacteer ons minimum een week op voorhand via e-mail of telefoon en wij zorgen dat er bij aankomst een elektrische fiets voor je klaarstaat. Je betaalt 30 euro per dag per elektrische fiets en vanaf de derde dag 15 euro. Denk ook aan de waarborg van 100 euro per fiets.  

Neem je je eigen fiets mee? Je kan hem voor en na jouw fietstocht kwijt in de overdekte fietsenstalling. Er is een fietsenmaker op 500 meter van het Wielenhuisje.

Hoe kan ik betalen?

Je kan rechtstreeks boeken via de website en betalen via Creditcard en Paypal. Wil je graag betalen met een overschrijving, Bancontact of Ideal, stuur me dan jouw gewenste data door en ik bezorg je de betaalgegevens. Bij de boeking betaal je meteen het volledige bedrag. Je boeking is pas definitief wanneer het bedrag betaald is. 

Kan ik annuleren?

Soms gebeurt er iets waardoor je genoodzaakt bent de vakantie te annuleren. Dat is vervelend voor jou en voor ons. Neem telefonisch contact op met ons (+32478751852). Dan kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn. Als uitgangspunt hanteren we een vergoeding van 50% van het betaalde bedrag indien je binnen 2 weken voor aankomst annuleert en 100% wanneer je binnen de 24 uur voor aankomst annuleert. 

Wie kan ik bereiken?

Bel naar Mieke op +32(0)478751852. Wanneer ik niet kan opnemen, word je zo snel mogelijk teruggebeld.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20210518_104756.jpg
 

TALK-TIME

Voor wie is Talk-time?

Talk-time richt zich op partners die op zoek zijn naar meer plezier, liefde, vrijheid, intimiteit en verbondenheid in hun relatie. Of dat nu in de verliefdheidsfase is of na een huwelijk van 50 jaar. Je bent welkom om je koffer te vullen met veel liefde. 

Dit kan Talk-time jou o.a. bieden:

- Een luisterend oor

- Via de oefeningen in het Me&We-book inzicht krijgen in wat je/jullie écht willen of zeker niet willen

- Via het stappenplan Me&We Moments ontdekken hoe je/jullie (nog) positiever kunnen omgaan met de uitdagingen en conflicten in je/jullie leven

- Verbindend communiceren

- Haalbare stappen in kaart brengen om te kunnen groeien in de dingen waar jij of jullie voor kiezen
- ...

Waarom werkt Talk-time?
Talk-time geeft jou de kans om:

- Jouw verhaal te doen en daarbij helemaal te zijn wie jij bent. Dit in een ontspannen, huiselijke en veilige sfeer of in de natuur.

- Te kiezen voor meerdere gesprekken in een korte periode waarbij je in een ontspannen sfeer (weg van de drukte) helemaal kan focussen op jezelf en je relatie.

- De gesprekken na de vakantie (online) verder te zetten wanneer je daar behoefte aan hebt.

 

Via het Me&We-book en het Me&We Moments stappenplan gaan we dieper in op jouw wensen, uitdagingen en conflicten in het leven. We gaan samen op zoek naar wat jullie dichter brengt bij wat jullie willen in jullie relatie.

 

Ik ga actief met jullie in gesprek. Dat wil zeggen dat ik je - naast luisteren - via mijn vragen aanmoedig om dieper in te gaan op je gevoelens, behoeften, zorgen en wensen. Ik doe dit steeds met respect voor jullie verhaal, waarheid en zienswijze.

Wat is het Me&We-book?

Het Me&We-book bestaat uit vragen en oefeningen om in kaart te brengen wat je echt wil en nodig hebt om terug liefde en tevredenheid te vinden in je relatie.

- Je gaat keuzes maken op een manier die haalbaar en effectief is.

- Je leert hoe je je nieuwe uitdagingen of gewoontes duidelijk en respectvol kan overbrengen.

Wat is het Me&We Moments stappenplan?

Ons leven vult zich naast mooie momenten met triggers, conflicten en uitdagingen.

Me&We Moments is een stappenplan waarbij je leert kiezen hoe je reageert op situaties in je leven. We maken een overzicht van de stappen die jij nodig hebt om op een voor jou aanvaardbare manier om te gaan met deze gebeurtenissen.

Dit stappenplan kan je blijvend gebruiken wanneer uitdagingen je leven en relatie doorkruisen. Je leert stilstaan bij je kwaliteiten en valkuilen, op tijd ingrijpen en wordt je steeds sneller bewust van hoe je situaties op een rustige, respectvolle manier kan benaderen.

 

Me&We staat steeds opnieuw voor je klaar wanneer je behoefte hebt om je verhaal te delen of je stappenplan te herbekijken.

Wat is het verloop van Talk-time en hoeveel gesprekken heb ik nodig?

Dat hangt ervan af wat jullie willen en hoe de gesprekken verlopen. Wanneer je Talk-time boekt, krijg je vanaf 3 weken voor je vakantie een vragenlijst en oefeningen over de relatie met jezelf en anderen toegestuurd om goed voorbereid te starten aan de gesprekken. Dit is het algemene verloop van de gesprekken:

- Warm welkom, kennismaking en 100% aandacht voor je verhaal

Welke richting wil je wel en niet uit?

- Me&We Moments stappenplan

Hoe ga je om met uitdagingen en conflicten?

Wie of wat houdt je tegen in wat je wil? Wie of wat kan je daarin helpen en op welke manier? 

Hoe combineer je deze uitdagingen met wat je écht wil in jouw leven?

Hoe ga je verbindend communiceren en duidelijk maken wat je wil met respect voor jezelf en de ander?

- Welke haalbare stappen zijn voor jullie mogelijk om effectief te bereiken wat jullie wil?

Talk-time is helemaal op maat van jullie, dus het verloop van de gesprekken kan veranderen of de focus kan bij één onderdeel liggen. 

Wat krijg ik om de gesprekken mee te ondersteunen?

- vanaf 3 weken voor de vakantie krijg je een vragenlijst met een aantal vragen. Op basis van de vragen kan je nadenken wat je graag wil aanhalen tijdens de gesprekken.

- Je krijgt ook een eerste deel van het Me&We-book met vragen en oefeningen die je voor, tijdens en na de gesprekken kan doen. 

- Wanneer je dieper wil ingaan op de uitdagingen en conflicten in je relatie, maken we een persoonlijk stappenplan Me&We Moments. Met dit stappenplan in handen kan je blijvend groeien tijdens de uitdagingen in je leven. 

- Je krijgt 10 Me&Weetjes waarbij je geïnspireerd wordt om stil te staan bij thema's zoals dankbaarheid, communicatie, genieten,...

Waarom kan je mij vertrouwen?

Zowel de kennis uit mijn studies, stages, (vrijwilligers)werk, mijn 15-jarige carrière bij Defensie als mijn levenservaring helpen me om jou in je kracht te zetten en dieper in te gaan op de manier waarop jij jouw leven wil leiden.

Tijdens mijn studies Gezinswetenschappen heb ik me verdiept in thema's zoals ontwikkelings- en partnerpsychologie, pestproblematiek, communicatievaardigheden, eenzaamheid, (familie)relaties en verlieservaringen. Deze opleiding heeft me gevormd in het voeren van helpende gesprekken. Door middel van empathisch luisteren en een positieve en oplossingsgerichte manier van vragen stellen ga ik stap voor stap met mensen op pad naar hetgeen ze écht willen in hun leven.   

In juni 2021 behaalde ik mijn diploma van Familiaal Bemiddelaar. Ik begeleid mensen om samen op zoek te gaan naar afspraken die een uitkomst bieden voor de uitdagingen in hun leven.

 

Mijn diploma van Relatie - en Intimiteitscoach geeft me de mogelijkheid om koppels zowel relationeel als op vlak van intimiteit in hun relatie te ondersteunen.  

Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om jou een kwaliteitsvolle Talk-time ervaring te bieden.

Check de Blogs, E-book, Podcasts, Facebookpagina of schrijf je in op mijn maandelijkse Nieuwsbrief om me beter te leren kennen. Hier stellen mijn man Pieter en ikzelf ons voor.

Ben jij psycholoog of therapeut?

Ik heb me tijdens mijn studies Gezinswetenschappen, Familiaal Bemiddelaar en Relatie- en intimiteitscoach toegelegd op de psychologische processen die spelen in ons leven, maar ik ben niet opgeleid als psycholoog of therapeut. Wanneer nodig, verwijs ik door naar andere hulpverleners in mijn netwerk.    

 

Wat moet ik delen?

Je mag delen wat jij wil. Ik stel vragen en jij kiest of je antwoordt én hoe uitgebreid jouw antwoord is.  Samen ontdekken we wat werkt voor jou en op welke manier ons gesprek veilig kan verlopen. Ons gesprek is vertrouwelijk, dus hetgeen gezegd wordt blijft tussen ons.

We zijn samen op vakantie, maar ik ben de enige die Talk-time wil boeken. Kan dat?

Ja, na overleg kan je Talk-time boeken per persoon. 

Waar gaan de gesprekken door?

Aan jullie de keuze of jullie het gesprek in de veilige, vertrouwde en huiselijke sfeer van het Wielenhuisje willen laten doorgaan of kiezen voor een gesprek in de tuin of tijdens een wandeling in het bos. 

Hoelang duren de gesprekken?

Een Talk-time gesprek tijdens je vakantie duurt 1 à 1,5 uur per keer. 

 

Gesprekken zijn enkel mogelijk tijdens weekdagen. We kunnen in overleg bepalen hoe laat de gesprekken doorgaan.

 

Je kan ook kiezen voor online e-Talk-time na je vakantie. Wanneer je in de buurt woont, kan je ook terecht in de gespreksruimte van Me&We of in de natuur.

 

Zijn meerdere gesprekken per dag mogelijk?

Wanneer het voor jou haalbaar is, kunnen we meerdere gesprekken per dag voeren.

Wat als er iets tussenkomt en we kunnen niet alle gesprekken voeren tijdens de vakantie?

Dan krijg je de kans om de gesprekken online verder te zetten via e-Talk-time of wanneer je in de buurt woont in de gespreksruimte van Me&We of in de natuur. 

Hoe boek ik Talk-time?

Bij de boeking van jouw verblijf kan je Talk-time bijboeken of je kan me contacteren.

Hoe ga ik verder na de gesprekken?

Het doel van Talk-time is dat jullie (gedeeltelijk) zelf aan de slag kunnen met de handvatten die jullie krijgen tijdens de gesprekken. Wil je zeker zijn van een goede opvolging of heb je nood aan meer gesprekken, dan kan je na de vakantie nog steeds bij me terecht voor online e-Talk-time. Wanneer je in de buurt woont kunnen we live gesprekken voeren in de gespreksruimte van Me&We of in de natuur.

Wat is e-Talk-time?

Tijdens e-Talk-time zetten we onze gesprekken online verder via een digitaal platform. Jij zit thuis in je vertrouwde sfeer en hoeft je niet te verplaatsen voor onze afspraak. Wanneer je kiest voor

e-Talk-time begeleid ik je om onze digitale gesprekken vlot te laten verlopen.

Wat is de investering voor (e)-Talk-time?

Wanneer je tijdens je verblijf Talk-time bijboekt of reeds (e)-Talk-time bijboekt, dan investeer je 75 euro per koppel per uur of 60 euro voor individuele gesprekken. 

Contacteer me of boek binnenkort (e)-Talk-time op de website. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WhatsApp Image 2021-01-14 at 10.16.54.jp
 

ME&WEETJES

Wat zijn Me&Weetjes?

Me&Weetjes zijn kaartjes in A5 formaat die jou doen stilstaan bij verschillende waarden in het leven. Je gaat via spreuken, vragen en opdrachten aan de slag met een thema en staat stil bij hoe jij hier betekenis aan kan geven en hoe je het kan toepassen in je leven. De achterkant kan je gebruiken om jouw ervaringen te noteren. Er bestaan 52 kaartjes die jou wekelijks aanmoedigen om je te inspireren over verschillende levensthema's zoals genieten, dankbaar zijn, communiceren,...

De kaartjes staan op een standaard zodat je ze thuis op een centrale plaats kan zetten. Zo springen ze in het oog en word je regelmatig herinnerd aan het thema. Binnenkort kan je ze ook aankopen in de webshop.

Krijg ik tijdens mijn vakantie Me&Weetjes?

Wanneer je een arrangement of Talk-time boekt, krijg je 10 Me&Weetjes cadeau. Boek je daarna nog extra Talk-time, krijg je nog eens 10 Me&Weetjes erbovenop.

We willen er alles aan doen om je te inspireren en kijken er naar uit om deze waardevolle cadeautjes te delen met jou. 

Wanneer vul ik de Me&Weetjes in?

De Me&Weetjes zijn opgemaakt per week (52 kaartjes). Jij kiest of je hetzelfde kaartje toch nog een weekje langer gebruikt, elke dag aan de slag gaat met een ander kaartje of er eentje per maand invult. 

 Je kan ook afspreken met je partner, familielid, vriend(in) of collega’s om je samen te verdiepen in de thema's en elkaar te bevragen over de onderwerpen die aan bod komen. Je bent helemaal vrij om het op de manier te doen die voor jou het beste werkt. Uiteraard kan je ze hergebruiken.

Kan ik de Me&Weetjes kopen of cadeau doen?

Je kan de Me&Weetjes binnenkort via de webshop aankopen en er jezelf of iemand anders blij mee maken.

 
 
 
 
20210501_161658_2.jpg
 

PRAATPOT

 

 

Wat is een Praatpot?

In het Wielenhuisje staat een Praatpot. Een wat? Een pot boordevol vragen over de thema's in jouw leven. Via deze vragen kan je nog meer ontdekken over de relatie met jezelf en anderen.

Hoe gebruik ik de Praatpot?

Neem tijd voor jouw tijd en stel jezelf één of meerdere vragen binnen het thema dat jij kiest. Ga in verbinding met je partner, vrienden of familie en creëer nog meer diepgang in jullie relatie. Wie weet trek je wel één van de speciale Me&We-vragen waarbij je het "Gelukszakje" mag openen? 

Trek een willekeurige vraag of kies voor een bepaald thema:

PERSOONLIJK

FAMILIE

PARTNER

VRIENDEN

Kan ik zo'n Praatpot kopen?

Binnenkort kan je de Praatpot via de website kopen of cadeau doen.