top of page
Notebook en vulpen

ME&WE's VERHAAL

Achter alles zit een verhaal

We zijn December 2019 en mijn oog valt op een “Tiny house”. Ik ben helemaal in de ban van de voordelen die zo’n minihuisje biedt. De kleinere ecologische voetafdruk, lagere kostprijs, minder onderhoud en daardoor meer tijd en geld voor zaken die me nauw aan het hart liggen. Toch zie ik het niet zitten om nu zelf de stap te nemen en ons leven - inclusief drie jonge jongens - verder door te brengen in een klein huisje. Maar ik bruis van ideeën en zet mijn “doordram-helm” op om hem niet meer af te zetten.

Tijdens mijn zoektocht stoot ik op een woonwagen. In Nederland noemen ze het Pipowagen. Voor mij is het liefde op het eerste (ge)zicht. Een verplaatsbaar huis op wielen waar je een volledig ingerichte thuis van kan maken die veel mogelijkheden biedt voor nu en de toekomst. Flexibel, knus, comfortabel, allemaal dingen die passen in mijn droomplaatje.

Ik kom graag in contact met andere mensen (en hun verhalen) en leg hen graag in de watten. Zo groeit de idee om van deze woonwagen een vakantiehuisje te maken. Na heel veel nadenken, dromen, plannen en twijfelen valt dé zin “Yes, We gaan ervoor!”. We noemen onze woonwagen het Wielenhuisje en het krijgt een plekje in Wiemesmeer waar ik zelf ben geboren en getogen. De reis kan beginnen.

Maar wat heeft het Wielenhuisje nu eigenlijk te maken met Me&We?

Ik wil in het Wielenhuisje graag vakanties aanbieden waar mensen bewust tijd maken voor zichzelf en elkaar. Nieuwe verhalen maken én indien gewenst verhalen delen. 

Me&We bestaat uit 2 Engelse woorden. Ik begin met de “Me”, dat staat voor mij. Aandacht én tijd voor jezelf maken in dit leven. Ik geloof dat we de grote lijnen van ons levensverhaal zelf schrijven door de manier waarop we kiezen hoe we omgaan met situaties. Weliswaar is ons verhaal gekleurd door positieve ervaringen die ons doen opfleuren én uitdagingen en conflicten die soms hard te verduren zijn. Door te blijven luisteren naar jezelf en te kiezen voor Me-time leer je jezelf steeds beter kennen. Deze zelfkennis komt goed van pas in je relaties.

 

Dat brengt me bij de "We" van Me&We. "We" staat voor wij en de verschillende relaties die we aangaan. Relaties beginnen al in de buik. Je bent letterlijk en figuurlijk verbonden met je moeder. Je wordt op verschillende manieren gevoed in dat veilige nestje daar. Je krijgt eten en drinken, warmte, bescherming en aandacht van je moeder, je eerste relatie... Na de geboorte kan je niet ontsnappen aan relaties die je leven stuk voor stuk beïnvloeden. Niet alleen de relatie met je opvoeders, maar ook die met je familie, vrienden, leraars, collega’s en de wereld… Stap voor stap ontdek je jezelf in de omgang met anderen. We worden zelfstandig en maken keuzes in het leven en in de relaties die we aangaan. We zoeken met vallen en opstaan onze weg in de intense, krachtige, en intieme relaties die we aangaan in ons leven. 

 

“Me&We” is voor mij een mooi samenspel van persoonlijk en relationeel verbinden in het leven.

 

De energie die ik zelf haal uit mijn Me&We-time, wil ik delen met anderen door Me&We vakanties met een verhaal aan te bieden. We hebben het Wielenhuisje ingericht met veel liefde en de nodige luxe. Zo willen we je laten proeven van jouw Me&We en al het moois dat het Wielenhuisje en de omgeving biedt. 

Fijn dat je "luisterde" naar ons verhaal. We verheugen ons op dat van jou via welke weg dan ook!

Maak tijd voor jouw tijd.
 

Mieke en Pieter


 

bottom of page