top of page
pexels-pixabay-355952.jpg

FAQ

20210518_104756.jpg
Talk-time

TALK-TIME

Voor wie is Talk-time?

Talk-time richt zich op partners die op zoek zijn naar meer plezier, liefde, vrijheid, intimiteit en verbondenheid in hun relatie. Of dat nu in de verliefdheidsfase is of na een huwelijk van 50 jaar. Je bent welkom om je koffer te vullen met veel liefde. 

Dit kan Talk-time jou o.a. bieden:

- Een luisterend oor

- Via de oefeningen in het Me&We-book inzicht krijgen in wat je/jullie écht willen of zeker niet willen

- Ontdekken hoe je/jullie (nog) positiever kunnen omgaan met de uitdagingen en conflicten in je/jullie leven

- Verbindend communiceren

- Haalbare stappen in kaart brengen om te kunnen groeien in de dingen waar jij of jullie voor kiezen
- ...

Waarom werkt Talk-time?
Talk-time geeft jou de kans om:

- Jouw verhaal te doen en daarbij helemaal te zijn wie jij bent. Dit in een ontspannen, huiselijke en veilige sfeer in het Wielenhuisje, in de praktijk of in de natuur.

- Te kiezen voor meerdere gesprekken in een korte periode waarbij je in een ontspannen sfeer (weg van de drukte) helemaal kan focussen op jezelf en je relatie.

- De gesprekken na de vakantie (online/live) verder te zetten wanneer je daar behoefte aan hebt.

Via gesprekken en oefeningen gaan we dieper in op jouw wensen, uitdagingen en conflicten in het leven en jullie relatie. We gaan samen op zoek naar wat jullie dichter brengt bij wat jullie willen in jullie relatie.

 

Ik ga actief met jullie in gesprek. Dat wil zeggen dat ik je - naast luisteren - via mijn vragen aanmoedig om dieper in te gaan op je gevoelens, behoeften, zorgen en wensen. Ik doe dit steeds met respect voor jullie verhaal, waarheid en zienswijze.

 

 

 

 

Wat is het Me&We-book?

Het Me&We-book bestaat uit vragen en oefeningen om in kaart te brengen wat je echt wil en nodig hebt om terug liefde en tevredenheid te vinden in je relatie.

Thema's: (zelf)liefde, verbondenheid, vrijheid, intimiteit, communicatie, relatietijd plannen, toekomst,...

Ons leven vult zich naast mooie momenten met triggers, conflicten en uitdagingen.

Dankzij de oefeningen rond het thema communicatie leer je kiezen hoe je reageert op situaties in je leven. 

Wanneer uitdagingen je leven en relatie doorkruisen, kan je telkens opnieuw de opgedane kennis inzetten. Je leert stilstaan bij je kwaliteiten en valkuilen, op tijd ingrijpen en wordt je steeds sneller bewust van hoe je situaties op een rustige, respectvolle manier kan benaderen.

Wat is het verloop van Talk-time en hoeveel gesprekken heb ik nodig?

Dat hangt ervan af wat jullie willen en hoe de gesprekken verlopen. Wanneer je Talk-time boekt, krijg je vanaf 2 weken voor je vakantie een vragenlijst en oefeningen over de relatie met jezelf en anderen toegestuurd om goed voorbereid te starten aan de gesprekken.

Talk-time is helemaal op maat van jullie, dus het verloop van de gesprekken kan veranderen of de focus kan bij één onderdeel liggen. 

Wat krijg ik om de gesprekken mee te ondersteunen?

- vanaf 2 weken voor de vakantie krijg je een vragenlijst met een aantal vragen. Op basis van de vragen kan je al nadenken wat je graag wil aanhalen tijdens de gesprekken.

- Je krijgt ook het digitaal invulbaar Me&We-book met vragen en oefeningen die je voor, tijdens en na de gesprekken kan doen. 

- Je krijgt 10 Me&Weetjes waarbij je geïnspireerd wordt om stil te staan bij thema's zoals dankbaarheid, communicatie, genieten,...

Waarom kan je mij vertrouwen?

Zowel de kennis uit mijn studies, stages, vrijwilligerswerk, mijn 15-jarige carrière bij Defensie, mijn huidige loopbaan als familiaal bemiddelaar als mijn levenservaring helpen me om jou in je kracht te zetten en dieper in te gaan op de manier waarop jij jouw leven wil leiden.

Tijdens mijn studies Gezinswetenschappen heb ik me verdiept in thema's zoals ontwikkelings- en partnerpsychologie, pestproblematiek, communicatievaardigheden, eenzaamheid, (familie)relaties en verlieservaringen. Deze opleiding heeft me gevormd in het voeren van helpende gesprekken. Door middel van empathisch luisteren en een positieve en oplossingsgerichte manier van vragen stellen ga ik stap voor stap met mensen op pad naar hetgeen ze écht willen in hun leven.   

In juni 2021 behaalde ik mijn diploma van Familiaal Bemiddelaar. Aansluitend startte ik als bemiddelaar bij Orato en nadien ook bij het CAW. Ik begeleid mensen om samen op zoek te gaan naar afspraken die een uitkomst bieden voor de uitdagingen in hun leven.

Mijn diploma van Relatie - en Intimiteitscoach geeft me de mogelijkheid om koppels zowel relationeel als op vlak van intimiteit in hun relatie te ondersteunen.  

Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om jou een kwaliteitsvolle Talk-time ervaring te bieden.

Check de Blogs, E-book, Podcasts, Facebookpagina of schrijf je in op mijn maandelijkse Nieuwsbrief om me beter te leren kennen. Hier stellen mijn man Pieter en ikzelf ons voor.

Ben jij psycholoog of therapeut?

Ik heb me tijdens mijn studies Gezinswetenschappen, Familiaal Bemiddelaar en Relatie- en intimiteitscoach toegelegd op de psychologische processen die spelen in ons leven, maar ik ben niet opgeleid als psycholoog of therapeut. Wanneer nodig, verwijs ik door naar andere hulpverleners in mijn netwerk.    

Wat moet ik delen?

Je mag delen wat jij wil. Ik stel vragen en jij kiest of je antwoordt én hoe uitgebreid jouw antwoord is.  Samen ontdekken we wat werkt voor jou en op welke manier ons gesprek veilig kan verlopen. Ons gesprek is vertrouwelijk, dus hetgeen gezegd wordt blijft tussen ons.

We zijn samen op vakantie, maar ik ben de enige die Talk-time wil boeken. Kan dat?

Na overleg is het mogelijk om te starten met individuele gesprekken. 

Waar gaan de gesprekken door?

Aan jullie de keuze of jullie het gesprek in de veilige, vertrouwde en huiselijke sfeer van het Wielenhuisje of de praktijk van Me&We willen laten doorgaan of kiezen voor een gesprek in de tuin of tijdens een wandeling in het bos. 

Hoelang duren de gesprekken?

We kunnen in overleg bepalen hoe lang en op welk tijdstip de gesprekken doorgaan.

Je kan ook kiezen voor online e-Talk-time na je vakantie. Wanneer je in de buurt woont, kan je ook terecht in de praktijkruimte van Me&We of in de natuur.

 

Zijn meerdere gesprekken per dag mogelijk?

Wanneer het voor jou haalbaar is, kunnen we meerdere gesprekken per dag voeren.

Wat als er iets tussenkomt en we kunnen niet alle gesprekken voeren tijdens de vakantie?

Dan krijg je de kans om de gesprekken online verder te zetten via e-Talk-time of wanneer je in de buurt woont in de praktijkruimte van Me&We of in de natuur. 

Hoe boek ik Talk-time?

Bij de boeking van jouw verblijf kan je Talk-time bijboeken of je kan me contacteren.

Hoe ga ik verder na de gesprekken?

Het doel van Talk-time is dat jullie (gedeeltelijk) zelf aan de slag kunnen met de handvatten die jullie krijgen tijdens de gesprekken. Wil je zeker zijn van een goede opvolging of heb je nood aan meer gesprekken, dan kan je na de vakantie nog steeds bij me terecht voor online e-Talk-time. Wanneer je in de buurt woont kunnen we live gesprekken voeren in de gespreksruimte van Me&We of in de natuur.

Wat is e-Talk-time?

Tijdens e-Talk-time zetten we onze gesprekken online verder via een digitaal platform. Jij zit thuis in je vertrouwde sfeer en hoeft je niet te verplaatsen voor onze afspraak. Wanneer je kiest voor

e-Talk-time begeleid ik je om onze digitale gesprekken vlot te laten verlopen.

Wat is de investering voor (e)-Talk-time?

Wanneer je tijdens je verblijf Talk-time bijboekt of reeds (e)-Talk-time bijboekt, dan investeer je 75 euro per koppel per uur.

Contacteer me of boek (e)-Talk-time. 

book
wie
werkt
veloop aanal
ondersteunen
vertrouwen
titel
wat
enige
waar
hoelang
meerdere
tussenkomt
boeken
na gesprekken
E-Talk-time
Tarieven
bottom of page