• Me&We

Verbindende Communicatie

Bijgewerkt op: 31 aug 2020

Vrijdag is het zover, dan word ik ondergedompeld in thema’s zoals relaties, communicatie en conflicten tijdens de opleiding Familiaal bemiddelaar bij Mediv. Ik heb al heel wat levenservaring in conflicten. Daarom leer ik graag bij over de relatie met mezelf én mijn relatie met anderen. Hoe kan ik constructief communiceren en op welke manier kan ik conflicten nog benaderen? Mogelijke antwoorden op deze vragen, deel ik graag met jou! Lees je mee?


Zo’n tien jaar geleden ontmoette ik Frederik Imbo en was op slag verliefd (op zijn theorie over communicatie). Geïnspireerd door Marshall Rosenberg heeft hij het over de manier waarop je hetgeen je wil zeggen kan overbrengen op een verbindende manier. Na tien jaar oefenen is het nog altijd geen vanzelfsprekendheid, maar ik heb er al zóveel aan gehad en daarom deel ik het graag met jou.


Stel, je bent ontevreden met een situatie. Hoe uit je dat dan? Er zijn zoveel manieren en dit is er eentje van. Ik pas deze manier vaak toe met fijne ervaringen tot gevolg. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

🗨 👇


Samengevat:

1. Wat is het FEIT?

2. Hoe VOEL JIJ je daarbij?

3. Wat is JOUW BEHOEFTE bij wat er gebeurd is?

4. Wat WIL JE nu?


Ik geef een persoonlijk voorbeeld:

1. Pieter, je bent onze trouwdag vergeten. FEIT

2. Ik VOEL me verdrietig.

3. Omdat ik er BEHOEFTE aan heb dat we deze speciale dag vieren.