top of page
  • Foto van schrijverMe&We

Een brief naar jouw toekomstWe zijn beland in de laatste maand van het jaar. Sinds een aantal jaren sta ik in december uitgebreid stil bij waar ik naartoe wil in mijn leven. Wat maakt me blij, wat kost me teveel energie, hoe kijk ik naar de toekomst…? Dat doe ik door een brief aan mezelf te schrijven. Ik wil jou met deze blog ook warm maken om een bemoedigende, trotse, positieve brief aan je toekomstige zelf te schrijven. Een brief of mail die je deze maand schrijft en die je pas opnieuw zal lezen in december 2022. Het heeft iets weg van goede voornemens, maar in plaats van geduldig te wachten tot 1 januari begin je nu al aan de dingen die je jezelf toewenst. Waarom zou je ook wachten met gaan voor de dingen die je blij maken?


Die goede voornemens kan je trouwens best met een korreltje zout nemen. Het gebeurt vaak dat voornemens iets te ambitieus gesteld worden en tegen dat februari begint, zijn ze alweer vergeten. Hoe kan het nog? Begeef je naar de startblokken, pak pen en papier of je pc en "GO".


TIP: wist je dat je een toekomstige email naar jezelf kan versturen? Onderaan de blog lees je hoe dat kan.READY, SET, GO


Waar kan je allemaal over schrijven in je brief? Je kan uiteraard gewoon beginnen en kijken waar de schrijfsels aan jezelf je heen brengen. Als je wat meer inspiratie nodig hebt, lees dan deze drie ideeën:


1. Begin je brief met bemoedigende woorden aan jezelf.


Wat maakt me fier op mezelf?

Waar ben ik goed in?2. Wanneer je de liefde voor jezelf helemaal tot uiting hebt laten komen, ben je klaar voor de volgende stap. Schrijf neer waar je nu mee bezig bent en welke richting je uit wil in je leven.


Wat zijn mijn huidige verantwoordelijkheden ?

Waar ben ik bang voor of wat remt me af?

Op welk vlak wil ik graag verandering zien in mijn leven?

Vb. gezondheid, vrije tijd, welbevinden, relaties, gezin, familie, vrienden, financiën, woonsituatie, werk,... Zijn er dromen die ik zou willen verwezenlijken?

Wat wens ik mezelf dit jaar toe?3. Je weet nu waar je verandering of groei in wil. Wat zou je kunnen doen om op weg te gaan naar wat je graag wil? Beschrijf je een heel stappenplan, ga je brainstormen in je brief of denk je aan één kleine stap waar je vandaag mee kan beginnen? Het belangrijkste is dat je begint te schrijven. Het schrijven stimuleert je om na te denken over waar je naartoe wil en via welke weg.


Wat heb ik nodig om (meer) aandacht te geven aan mezelf?

Op welke manier wil en kan ik investeren in het verdiepen van bepaalde relaties in mijn leven?

(partner, ouders, kinderen, vrienden, collega’s,...)

Wat kan ik zelf doen om de sfeer thuis of op het werk aangenaam te houden?

Wat kan ik doen om een stapje verder te geraken richting tevredenheid op een bepaald vlak in mijn leven?

Wie kan me helpen op mijn pad naar meer tevredenheid en op welke manier?MIEKE ANNO 2022


Ik heb zelf ook een brief geschreven naar "Mieke anno 2022" die ik op 2/12/2022 via e-mail zal ontvangen. Eén van de dingen die ik mezelf toewens is dat we verder gaan met vakanties aanbieden in het Wielenhuisje en blijven groeien in het uitbaten ervan. Naast vakanties die overgoten zijn van Me-time en We-time, wil ik ook inzetten op het concept Talk-time (relatievakanties). Tijdens het schrijven van de brief kwam ik op een nieuw idee. Ik wil mijn Me&We-book "Meer liefde en tijd voor jezelf en elkaar" digitaliseren. Gezien het aanhoudende corona-tijdperk wil ik graag een online programma ontwikkelen (inclusief online gesprekken) waarbij partners zowel thuis als in het Wielenhuisje aandacht kunnen besteden aan zichzelf én hun relatie. Ik ben al volop aan het brainstormen over wat er allemaal nodig is om dit te verwezenlijken en ik heb er zin in!TIP: Wanneer je de brief in de ik-vorm schrijft, vergroot dat de kans dat je je toewijdt aan de dingen waar je voor wil gaan.


TIP: Begin opnieuw wanneer je vastloopt of accepteer dat een andere weg ook kan leiden tot nieuwe uitdagingen.


TIP: Je kan je brief in een envelop steken die je pas volgend jaar mag openen. Je kan er ook voor kiezen om een mail te versturen naar jezelf via de site http://www.futureme.org. Je kan dan verschillende opties aanduiden waaronder "binnen 1 jaar". Je hoeft geen account te maken en krijgt enkel een bevestigingsmail toegestuurd.


 

Ik kijk uit naar 2 december 2022. Ik wens mezelf een lach op mijn gezicht bij het lezen van mijn brief. Een lach omdat die lieve woorden aan mezelf me goed doen. Een lach omdat enkele wensen misschien werkelijkheid zijn geworden? Een lach (en misschien een traan) die me even doen terugblikken naar de voorbije periode waarin vast en zeker mooie én moeilijke momenten geweest zijn. Een lach omdat ik de kans krijg een nieuwe brief naar mezelf te schrijven. Een lach omdat ik tijd maak voor mezelf.


* Use your smile to change the world, don’t let the world change your smile *


Deel je graag enkele woorden over jouw brief? Ik kijk uit naar jouw reacties en wens je toe wat je jezelf wenst. Contacteer me via info@meandwe.be of via de facebookpagina van het Wielenhuisje.


Maak tijd voor jezelf en elkaar

Mieke

166 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page