top of page
  • Foto van schrijverMe&We

Spelen heeft veel voordelenBij Me&We kan je je volop uitleven als het gaat om spelen! Zowel bordspelen als houten volksspelen en Me&We wandel- en fietstochten met spelopdrachten komen aan bod tijdens een vakantie bij Me&We. Waarom hebben wij gekozen om het thema “spel” te verweven doorheen Me&We? En waarom vinden wij spelen zelf zo G E W E L D I G?


Lees het in deze blog.


Ja, we hebben 3 zoontjes onder de tien jaar! Ja, zij hebben ons terug geïntroduceerd in de wereld van het spelen. Ja, we vinden tikkertje spelen leuk (en uitputtend)! En ja, we zijn dol op gezelschapsspelletjes.


Waarom die speelmicroben ons parten blijven spelen, delen we graag met onze vakantiegasten en lezers van de Me&We-blog.

We wensen je alle voordelen toe die spelen je kan opleveren:

1. Spelen is een uitlaatklep tegen stress


Spelen zorgt voor een ontspannen gevoel en maakt dat je stressniveau zakt. Gewoon even op en neer springen of heen en weer wiebelen kan al helpen.

2. Spelen maakt je creatiever


Spel draait om fantasie, om het verkennen van mogelijkheden en het vinden van nieuwe oplossingen. Ja hoor, die hersenen worden gestimuleerd!

3. Van spelen leer je


Kinderen spelen ‘omdat het leuk is’ en ondertussen leren ze. Dat geldt ook voor volwassenen. Door ongedwongen te spelen leer je problemen oplossen en het helpt je om te focussen.

4. Spelen is gezellig


Door samen te spelen leer je elkaar (nog) beter kennen. Het schept een band om samen iets te ondernemen. En geef toe…samen een (bord)spel doen is toch veel gezelliger dan dat ieder achter z’n eigen schermpje kruipt?

5. Spelen maakt je fit


Verstoppertje spelen, springtouwen, tikkertje,… Je hele lichaam profiteert ervan.

6. Spelen maakt je blij


Je voelt zelf de lach op je gezicht verschijnen. Je leven wordt speelser en jij (en je omgeving) wordt er vrolijk van.Speel jij ook graag? Wanneer was jouw laatste spelervaring en heb je een leuke speeltip voor volwassenen? Laat het even weten in de reactie hieronder of stuur een mailtje naar info@meandwe.be.Pieter: “Ik word blij van spelen met lego, met kleine blokjes iets groots creëren geeft me voldoening en plezier.“

Lievelingsactiviteit: karate, miniatuurfiguren verven en ze inzetten tijdens het spel, monopolie: een klassieker, maar elke keer weer anders!Mieke: “Ik kan helemaal opgaan in het spel en voel dan de energie door mijn lijf stromen. Dan ben ik helemaal in het moment, zalig!”

Lievelingsactiviteit: kolonisten van catan, tikkertje met de kinderen (waarbij ik veel moeite moet doen om ze te vangen), obstacleruns (lijkt wel een speeltuin voor volwassenen).
Maak tijd voor jezelf en elkaar

Mieke en Pieter

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page