• Me&We

Horen, zien en zwijgenLaatst zat ik in Oostende in een reuzenrad en het rad vertelde me een verhaal. Ik kreeg een hoofdtelefoon en een verrekijker en kon twintig minuten genieten. Ik zag de wereld vanuit verschillende ooghoeken en hoorde geluiden die ik anders niet vlug zou opmerken. Soms stonden we stil, dan draaiden we weer in het rond. Doorheen het verhaal werd ik gewezen op de wereld die soms zo verschillend en andere keren zo gelijk is aan mijn wereld.


Vanuit mijn plekje was ik de wereld in stilte aan het bewonderen. En ik nam me voor om dit fijne gevoel ook te beleven tijdens een gesprek met mijn partner. Open staan voor zijn wereld en de tijd nemen om écht te luisteren. Bij zijn verhaal en waarheid blijven en hem met volle aandacht zien. Missie geslaagd! Ik gaf blijkbaar een groot cadeau door mijn ervaring in het rad verder te zetten in een gesprek. Zelf kreeg ik ook een cadeau, want hij stelde die avond voor om ons gesprek verder te zetten. En als ik iets graag doe is het in gesprek gaan over wat ons bezighoudt, hoe we dat beleven en wat we nodig hebben om onze wereld vlot draaiende te houden. Love it. Dankjewel voor de inspiratie "Radman".


Graag deel ik twee korte tips die je kan inzetten wanneer je tijd maakt om naar elkaars verhaal te luisteren. En je hoeft er niet veel voor te doen. Oor en oog hebben voor elkaars woorden. That's it!

  1. Laat de stilte spreken