• Me&We

Top secret

Bijgewerkt op: 16 nov 2020

Heb je een geheim?

Is er iets dat je liever niet vertelt? Ben je bang om er iemand mee te kwetsen of om zelf niet geaccepteerd te worden? Misschien spreek je er niet over uit liefde voor jezelf, je partner of een ander?

Je bent niet de enige! Veel mensen hebben grote of kleine geheimen. Schulden die je voor jezelf wil houden, een ziekte waarover je niet wil vertellen, verliefd zijn op een ander, ervaringen uit het verleden die je liever niet deelt, dingen waar je nog niet zeker van bent en (nog) niet wil delen, seksuele verlangens die je niet durft uiten, een daad waar je spijt van hebt,…


Waarom hebben we geheimen?


Als je iets verborgen houdt, is de kans groot dat je dat doet omdat je denkt dat de ander het niet zal aanvaarden. De gevolgen - die je soms al helemaal in gedachten hebt - wil je dan absoluut vermijden.

Iedereen mag zijn eigen geheimen hebben en relaties zonder geheimen zijn schaars. Iets voor jezelf houden is in bepaalde situaties veel gemakkelijker, maar op lange termijn kan het wel eens roet in het eten strooien. Want hoe langer je het geheim houdt, des te moeilijker het wordt en dat vraagt veel van je.


Wat doen geheimen met ons?


Geheimen kosten ener