• Me&We

Kan ik geven én ontvangen?Tijdens de opbouw van ons Wielenhuisje hebben we al veel mogen ontvangen. De hele familie die zich inzet en meedenkt, een creatieve tante, een buurman die ons helpt, een fantastische dame die zorgt voor heerlijk zacht beddengoed, vrienden en kennissen die paraat staan met woord en daad en ons aanmoedigen.


Fijn is het om te genieten van alles wat we ontvangen. En toch voelde ik regelmatig de drang om onmiddellijk iets terug te geven. Hoe komt dat? Het kan toch ook later of misschien wel aan iemand anders die het meer nodig heeft of in een andere vorm dan ik voor ogen heb? Of is er dan geen sprake meer van de balans van geven en ontvangen in relaties? Lees je mee verder over dit thema?
1. Ontvang ik graag?

2. Geef ik graag?

3. Wil ik iets veranderen aan de balans van geven en ontvangen?

Zowel de “ontvanger” als de “gever” bepalen de balans tussen geven en nemen.